SLADOLED

Standard
Potrebno je:
1 l mleka
300 g šećera
2 cela jaja
3 žumanca i
šipka vanile

Priprema:

U posudu staviti mleko, šećer i šipku vanile da prokuva. U drugu posudu staviti jaja i žumanca, pa lagano sipati prokuvano mleko, neprestano mešajuci žicom ili mikserom i procediti. Šipku vanile obavezno odstraniti. Masu dobro ohladiti ( traba da stoji dva do tri sata u frižideru). Zatim posudu sa sladoledom staviti u salamuru i mešati jos 15-20 minuta. Sladoled sipati u posude
i staviti u zamrzivač

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s