AMERIČKA TORTA OD ANANASA

Standard
Potrebno je za 6-8 osoba:

4 jajeta
1 nepuna šolja šećera
1 šolja oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1 šolja izgnječenog, ocedjenog ananasa iz konzerve
1 šolja sitno isečenih oraha.

PREMAZ OD ANANASA:
1/4 šolje maslaca
1 3/4 šolje prosejanog šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
vrlo malo soli
1/3 šolje dobro ocendjenog izgnječenog ananasa iz konzerve

Podmazati maslacem dva pleha za tortu prečnika 20 cm, obložiti ih masnom hartijom i premazati hatriju maslacem.
Mutiti žumance dok se ne zgusnu, dodati polovinu šećera i mutiti dalje dok masa ne postane laka i penasta. Posebno ulupati čvrstu penu od belanaca, umešati preostali šećer i lupati dalje dok pena ne postane sasvim čvrsta i sjajna. Zatim dodati postepeno umućene žumance, brašno (prosejano zajedno sa praškom za pecivo i šolju), ananas i orahe. Izručiti masu u pripremljene plehove i peći u umereno zagrejanoj rerni (225C) pola sata ili dok testo ne počne da se odvaja od zidova kalupa. Pečeno testo izvaditi i ostaviti da se ohladi.Za to vreme penasto umutiti maslac, umešati postepeno šećer, pa dodati vanilu, so i ananas. Ovim premazom sastaviti dva
dela torte i premazati je odozgo i sa strane.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s