NJOKE

Standard
Potrebno:
oko 0,5 kg krompira (belog),
dva jaja,
so,
30-ak gr putera,
i brasna po potrebi.

Postupak:

Skuvati krompir u posoljenoj vodi,izgnjeciti ga i dodati puter,jaja i brašno koliko je potrebno da se
napravi srednje meko testo(jos uvijek se treba lepiti za ruke).Uzeti šaku testa i na površini posutoj brašnom jos malo umesiti,oblikovati valjak,rezati njoke i malo ih pritisnuti viljuškom da lakše zadrže umak.Kuvati ih u provreloj i posoljenoj vodi dok ne isplivaju na povrsinu.Odmah izvaditi i staviti novu turu.Uz njoke se mogu služiti svi umaci koji vam padnu na pamet slatki ili slani.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s