TASKE

Uobičajen

Uzeti 1/2 kgr. brašna (najbolje oštrog), 2 jajeta, vode po potrebi (oko 2 dcl. približno) da se dobije testo tvrdo za razvijanje. Testo se razvije na površini posutoj brašnom, debljine 3 – 4 mm. Pekmezom se filuje na razmaku od oko 3 – 4 cm, presavije delom testa i prstima pritisne oko gomilice pekmeza. Sada se seče na kocke veličine 5 x 5 ili 6 x 6 cm. To se po pravilu radi “radlom”, reckastim točkicem sa drškom, ali može i običnim nožem.
Taske se ukuvavaju u slanu kipuću vodu i kuvaju kao i šufnudle. I taske se oprane i ocedjene stavljaju na uprženu prezlu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s