TORTA OD KROMPIRA

Standard

Skuvati oko 1,5 kgr krompira u ljusci, oljuštiti i ispasirati ga. Tome dodati oko 200 gr seckane šunke, 250 gr struganog parmezana, dosta seckanog peršunovog lista i 4 žumanceta. Posoliti i pobiberiti. Polovinu smese rasporediti u buterom podmazan i prezlom posut standardni kalup za torte. Preko toga rasporediti na kockice isečen tvrdi sir (najbolje mocarelu), pa zatim ostatak smese od krompira. Gornju površinu posutu prezlom i kockicama butera, pravilno rasporedjenih. peći u prethodno zagrejanoj rerni na 400 F (200 C), dok se odozgo ne formira lepa zlatno – žuta korica a smesa odvoji od zidova kalupa.
Servirati kao garnirung uz jela od mesa, a može se poslužiti i kao toplo predjelo, uz zelenu salatu.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s