ČORBA MINESTRONE

Standard
Potrebno je:
– 50 g pasulja, 1/2 glavice kupusa
– glavica crnog luka, veći krompir
– 2 korena šargarepe
– 1/2 kg oljuštenog paradajza
– 50 g pirinča
– 2-3 grančice lista celera
– čen belog luka, malo peršuna
– 1,5 l supe od kocke, biber
– strugani parmezan

Opran pasulj, pustiti da provri, ocediti, naliti drugu vodu i ostaviti da stoji nekoliko sati. Zatim pasulj opet ocediti od vode, staviti u ekspres-lonac, dodati očišćeno i iseckano povrće, zapečen crni luk i biber u zrnu, naliti supom i kuvati 10 minuta. Ohladiti lonac, otvoriti, dodati pirinač, ponovo zatvoriti i kuvati još 10 minuta. Gotovu čorbu posuti seckanim peršunom i struganim sirom parmezanom i odmah poslužiti.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s