ČORBA OD PRAZILUKA

Standard
Potrebno je:
– 400 g praziluka, 40 g masnoće
– 40 g brašna, 1 žumance
– 1/2 čaše kisele pavlake
– so, biber, seckan peršunov list

Praziluk očistiti i dobro oprati, ocediti i sitno iseckati. Na zagrejanu masnoću dodati brašno
i uz mešanje ga propržiti da malo porumeni. Zatim dodati iseckan praziluk, izmešati i zaliti
mlakom vodom ili supom. Posudu poklopiti i uz povremeno mešanje praziluk dinstati dok ne
omekša. Tada dodati još vode, pa začiniti šolju i sa malo bibera, te ostaviti da sve zajedno
prokuva. Pred kraj kuvanja dodati umućeno žumance i kiselu pavlaku i sve posuti seckanim
peršunovim listom.
Napomena: u čorbu se po želji može dodati malo rendanog sira.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s