GASPAĆO (HLADNA ČORBA)

Standard

Samleti na mašini za mlevenje mesa (ili u mikseru):

paradajz bez ljuske,
raznobojne paprike,
krastavac,
crni i beli luk,
sredinu hleba.

Propasirati, kako bi se dobila relativno tešna masa.

Pripremiti vinegret:

malo soli,
sirće,
malo tobaskoa (ljutog sosa)

Sve promešati i usuti u propasiranu tečnost. Promešati, pa dolivati, kap po kap, oko 1 dcl ulja,
stalno mešajuci (kao majonez). Po ukusu jos dodati soli i bibera, pa staviti u frižider da se hladi.
Servirati hladno, posuto na kockice seckanim raznobojnim parikama, kao i seckanim peršunovim listom.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s