HLADNA SUPA OD POVRĆA

Standard
Potrebno je:
– 3 parčeta tost hleba, glavica crnog luka
– 3 čena belog luka, krastavac, 1 crvena i 1 žuta paprika
– 850 g paradajz soka, kašičica mlevenog kima
– 2 kašike vinskog sirćeta, 5 kašika maslinovog ulja
– so, biber, peršunov list

Ostraniti koricu od hleba, pa ga iseći na kockice. Crni i beli luk očistiti i iseći. Krastavac i paprike očistiti i prepoloviti. Jednu polovinu povrća iseći na veoma sitne kockice, pa ih tako pripremljene ostaviti sa strane. Drugu polovinu krastavca i paprika iseći na krupnije komade. Staviti ih u dublju posudu i dodati crni i beli luk, gust sok od paradajza, kockice tosta, kim i sirće pa sve ispasirati. Pritom u ovu smesu postepeno i u tankom mlazu dodavati ulje. Supu posoliti i pobiberiti, pa ostaviti na hladno mesto oko 30 minuta. Hladnu supu servirati u duboke tanjire. Posuti je pripremljenim sitno seckanim krastavcem i paprikom. Peršun oprati i iseći, pa njime posuti supu.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s