SOS OD BELOG ILI CRNOG LUKA

Standard
Sastav:
Luk beli 30 gr(ako je od crnog luka onda 200 gr crnog luka).
Brašno 50 g ;
Supa 1/2 litra;
Sirće;
So;
Dodatak jelima;
Masnoća

Priprema:
Beli luk istucati (ako pravite od crnog luka onda njega isjeckati ili samleti).Pržiti luk,beli ili
crveni zavisno od vrste sosa koji želimo spremiti.Pržiti dok brašno blago ne porumeni,
pa naliti supom i na tihoj vatri kuvati do 30 minuta. Sos ne sme biti suviše redak! Začiniti i dodati sirće po želji.Da bi se izgubili komadići luka gotov sos propasirati.
Služiti uz roštilj, faširane šnicle ili ćufte.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s