Puslica torta

Standard

Potrebno je:
10 jaja
560 g šećera
1 limun
4 kašike šećera
1 kašika brašna
4 dl mleka
300 g oraha
250 g margarina
250 g šećera u prahu
4 kesice šlaga

Priprema:
Umutiti dva puta po 5 belanaca, 280 g šećera i sok od pola limuna. Odvojeno ispeći dve kore.
Fil:
5 žumanaca kuvati na pari sa 4 kašike šećera, jednom kašikom brašna i 4 decilitra mleka. Kuvati dok se ne zgusne. Dodati 300 g samlevenih oraha. Posebno umutiti preostalih 5 žumanaca sa 250 g margarina i 250 g šećera u prahu, pa pomešati sa prohlađenim kremom.
Umutiti šlag iz 4 kesice, pa filovati tortu na sledeći način:

prvu koru premazati kremom, preko krema staviti šlag; staviti drugu koru, premazati kremom i odozgo šlagom, pa šlagom ukrasiti tortu.

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

3 responses »

  1. Bogi: Da sve je super, osim sto ja ne volim ove jake boje, pa makar da su i prehrambene. Radije bojiti cokoladom kremom od zumanceta i slag i eto 3 boje. Pozdrav

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s