Jelkice

Standard
Smesa za jelkice je rađena po  receptu za Plazma tortu ,samo je smanjen sok na 150 ml u odnosu na taj recept.
Potrebno je :
  • 600 g mlevene plazme
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g čokolade
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 2 jaja
  • 150 ml gaziranog soka sa ukusom narandže
  • manje pakovanje duplog čajnog keksa (recimo Noblice)
Butter krem:
  • 125 gr putera
  • 200 gr šećera u prahu
  • 3 kašike mleka
  • 1 kesica zelene prehrambene boje
  • razne bombonice
Jaja,margarin i šećer izmiksati.Dodati plazmu,orahe i rendanu čokoladu. Sipati sok i dobro promešati da se sve sjedini. Kidati loptice da svaka ima 100 – 110 gr.Merite na vagicu ako hoćete da vam jelkice budu sve iste. Staviti lopticu na sto ili radnu masu i rukama praviti jelkicu. Vrtite masu levo-desno između dlanova i polako je izdužujte na gore da jelkice budu visoke 10 cm. Tako uradite sa svim lopticama i na kraju dobićete 13-14 jelkica.Svaku jelkicu stavite na dupli čajni kolutić i ostavite malo u frižideru dok ne pripremite butter smesu ili šlag.
Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mleko. Na kraju zelenu boju i dobro sve umutite da bude penasto. Uz pomoć šprica na jelkicama pravite zvezdice
koristeći zvezdasti nastavak.
Jelkice možete ukrasiti raznim bombonicama koje će predstavljati ukrase na njoj…;)
Prijatno!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

One response »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s