CRNI KOLAČ SA JAGODAMA

Standard

Potrebno je:

Testo:
2 jogurta
2 čaše šećera (čaše su od jogurta)
2 čaše brašna
2 velike kašike kakaoa
2 male kašike sode bikarbone
1 šolja ulja
1/2 kg jagoda

Preliv:
14 kašika šećera
14 kašika mleka
200 g čokolade za kuvanje
60 g margarina

Priprema:

Jogurt, šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, jagode i ulje izjednačiti (ništa ne mutiti mikserom).
Masu sipati u podmazanu tepsiju.
Peći oko pola sata – prvih 15 minuta na 250°C, ostalih 10-15 minuta na 180°C.
Kada je kolač pečen, pustimo ga da se malo ohladi, dok mi pripremamo preliv.

Preliv:
Šećer, mleko, margarin i čokoladu skuvati na laganoj vatri da se sve izjednači i još vrelu čokoladu preliti preko kolača koji smo pre toga izbockali viljuškom da bi se preliv lepo upio u kolač.  Dok se kolač hladi, pogledajte da li je upio čokoladu.  Ako nije, uzmite viljušku i još ga malo izbockajte.
Prijatno

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s