Gingerbread kolačići

Standard

Potrebno je :

  • 200 g margarina
  • 250 g šećera
  • 100 g meda ili tečne glukoze
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice đumbira
  • 1 kašičica karanfilića
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 500-600 g brašna
Priprema :
Iseckati margarin na kockice i staviti u šerpu, dodati šećer, med (ili glukozu), cimet, đumbir,karanfilić, otopiti pa pustiti da proključa pritom nonstop mešati. Zatim skloniti sirup sa šporeta i pustiti ga da se prohladi (da postane mlak) Umutiti jaje, dodati prohlađen sirup, postepeno dodavati brašno i sodu bikarbonu dok testo ne postane glatko. Testo staviti na papir za pečenje koji ste prethodno isekli po meri pleha,preko testa postaviti drugi papir za pečenje i tako ga razvijati oklagijom na 2mm debljine. Onda modlicama vaditi oblike i peći na  175-180 stepeni 10-15 minuta.
Ispečene kolačice ohladiti a zatim ih ukrasiti glazurom:
  • 2 belanca
  • 300 g šećera u prahu
  • kašičica sirćeta
  • ½ kašičice gustina
Glazuru podeliti na više delova,u svaki staviti željenu boju za kolače a onda  ih stavljati u špric ili plastičnu kesu kojoj ćete iseći vrh i ukrašavajte.Pazite da se glazura ne osuši.Uživajte!
Prijatno!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s