KAKO DA NAPRAVITE RIKOTA SIR

Standard

 Sastojci:

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 3 kašike sirćeta (vinsko sirće)
  • 1 kašičica soli (krupnija so)

 Pripremite i duplu gazu i veću cediljku.

Priprema:

Skuvajte u lonac: mleko i slatku pavlaku u koje ste dodali so. Kad počne da vri, pomerite sa vatre i dodajte 3 kašike sirćeta od belog vina. U roku od jednog minuta nastupiće reakcija: odvojiće se sir i surutka.
Kutlačom sipajte sadržaj iz lonca kroz cediljku sa gazom. Ostavite da se sir procedi oko pola sata. Što duže cedite to je čvršći sir.

Dobićete oko 2 šolje sira. U frižideru može da vam traje oko 4-5 dana

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s