KAJGANA OD GRAŠKA I KUKURUZA ŠEĆERCA

Standard

Sastojci:
  • šest jaja
  • 200 gr iscedjene mešavine kukuruza šećerca i graška iz konzerve
  • 75 gr narendanog parmezana
  • 100 gr rikota sira
  • so i crni biber
  • supena kašika ulja
Priprema:
U veliku posudu razbijte jaja, dodajte kukuruz i grašak i narendani parmezan. Mešajući, dodajte rikotu sve dok se ona podjednako ne rasporedi. Dodajte so i mleveni crni biber i odložite sa strane.
Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj koji je pogodan za pečenje u rerni. Kada se zagreje, dodajte u njega ulje. Sipajte smesu sa jajima i kuvajte dva minuta, zatim tiganj prenesite u rernu i pecite 15 minuta na temperaturi od 200 C. Pecite sve dok se smesa ne zarumeni na vrhu ili dok ne dodje do oboda tiganja.
Isecite na kriške i služite dok je toplo.
Prijatno!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s