Sladoled od jagoda

Uobičajen

Sastojci:

  • 450 gr očišćenih jagoda
  • 1/3 šolje šećera
  • ¼ šolje slatke pavlake
  • 1 kašika soka od limuna

Priprema:
Izmiksati jagode u blenderu. Postavite fino sito preko činije i procedite sok od jagoda. Umutiti u šećer, slatku pavlaku i sok od limuna sa proceđenim sokom od jagoda. Sipajte smesu u četiri kalupa za sladoled.
Stavite kalupe u zamrzivač i nakon 1 sata ubacite štapiće u svaki kalup. Sladoled je spraman nakon 3 sata od stavljanja u zamrzivač. Za vađenje sladoleda iz kalupa, postavite dno kalupa kratko pod toplu vodu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s