Karamele

Standard

U posudu za kuvanje sipati pola litre slatke pavlake, pola kilograma šećera i jednu šipku vanile. Masu kuvati sve dok ne prokuva, a onda dodati šolju crne kafe (manju). Provera da su bombone gotove se vrši na jednostavan način: malo mase zahvatiti kašićicom i spustiti u hladnu vodu. Ako se u vodi masa stvrdne, znači da je karamel bombona gotova.

U nauljan (ili maslacem namazan) pleh ravnomerno izručiti masu. Kada se masa ohladi, seći je nožem na željenu veličinu. Bombone možete uvijati u celofan.

Prijatno!

About Prijatno

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s